Blog

Tady bych si chtěla - jako vzpomínku na to jak to tady všechno začalo v roce 2017 - uložit své původní intro. Text, který se tady na webu objevoval v letech 2017 - 2021 jako úvodní přivítání. Cítím se až rozechvěle z toho, že už tam tento text nebude, ale nadešel správný čas pro změnu.

Je mi čtyřiatřicet. To je o čtyři roky víc, než jsem si říkala ještě tak před deseti lety, že se vůbec dožiju. Je zvláštní, jak mapuju to své uvědomování pozvolného proměňování postojů. Řekla bych, že je to jako mít neustále vedle sebe sama sebu v určité metapodobě. Něco žiju, a zároveň se na to svoje žití dívám dalšíma očima.

Paměť těla

11.03.2021

Od půlky února se na Skype setkávám s jednou holkou, která dodělává psychologii a věnuje se tanečně-pohybové terapii. Je to pro mě po asi šesti letech letech návrat k systematické vědomé práci s tělem v kontextu uzdravování nebo hojení. Poslední akcí v tomto směru byla příprava dvou fotovýstav zachycujících naše reálná těla (ne)poznamenaná PPP,...

Prvního ledna, když jsem po doslova projezené a propité Silvestrovské noci seděla u stolu u známých a ochutnávala svůj první tatarák v životě, zapíjela to vodou s citronem a mátou a přikusovala bagetku, jsem učinila rozhodnutí, že už to takhle dál nepůjde.